| Главная | Регистрация | Вход |
Поиск:

Личный кабинет:

 

Навигация:

 


Чат

 


Кто онлайн

 


Опросы:

Кто Рулит?
Всего ответов: 631

 

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Флейм » Фуtbик » Euro 2012
Euro 2012
rap-zoneДата: Пятница, 23.05.2008, 12:45 | Сообщение # 1
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 114
Репутация: 6
Статус: Бухает




 
rap-zoneДата: Пятница, 23.05.2008, 12:51 | Сообщение # 2
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 114
Репутация: 6
Статус: Бухает
Євро-2012: інвестиції та інфраструктура

Шановні пані та панове!

За рік, що минув після здобуття Україною та Польщею права на проведення Євро-2012, слово − ІНВЕСТИЦІЇ було чи не найбільш уживаним у суспільній лексиці. Популярність цього терміну в народі пояснюється тим, що широка громадськість дуже швидко збагнула колосальні вигоди, які несе в собі для кожного громадянина цей унікальний гуманітарний загальнонаціональний проект.

У кабінетах влади його називають − проектом інвестиційного розвитку України, і теж всіляко пропагують, як найбільш ефективний та пріоритетний інструмент здійснення соціально-економічних перетворень. Вище керівництво держави останнім часом активно використовує свій дипломатичний статус і особистий авторитет для просування бренду Євро-2012 на рівні міждержавних стосунків, які також могли б стати потенційно корисними з інвестиційної точки зору.

Не буде зайвим нагадати і про особливу роль Федерації футболу України, яка відразу після історичної перемоги в Кардіффі утворила, по суті, головний штаб країни з питань координації підготовки до проведення турніру. Зібравши під дахом Будинку футболу висококваліфікованих, атестованих УЄФА експертів, ФФУ тривалий час була єдиним маяком і для зарубіжних економічних місій, які намагалися правильно зорієнтуватися на фарватері Євро-2012.

Можу з гордістю сказати, що наші фахові консультації з посольствами Іспанії, Німеччини, Бельгії, Голландії, Великої Британії, представництвом Світового банку, в результаті і дали поштовх до конкретних пропозицій з боку закордонних бізнесменів на адресу української влади щодо спільної реалізації низки цікавих ініціатив. До речі, словосполучення «єдине інвестиційне вікно» також народилося в стінах Будинку футболу під час багатомовних дискусій про нагальну необхідність удосконалення вітчизняної дозвільної системи і створення сприятливого інвестиційного клімату.

Одне слово, національна футбольна асоціація повною мірою використовує увесь арсенал доступних їй засобів для активної пропаганди потенційних можливостей територій, що приймають Євро-2012. Як керівник громадської організації я не хочу бути ні суддею, ні адвокатом органів влади, на плечі яких безпосередньо покладено виконання низки зобов’язань України перед УЄФА. Але, як найбільш поінформована у цьому питанні людина, мушу констатувати, що інвестиційна складова у загальному бюджеті підготовки до проведення турніру донині є суто декларативною величиною. А це означає, що і чітке виконання плану дій УЄФА так само набуває рис невизначеності, суттєво підвищуючи і без того високі ризики зриву графіків робіт.

Не секрет, що дві третини коштів на реалізацію проекту Євро-2012 Україна сподівається отримати саме у вигляді інвестицій. Але нормативно-правова база держави на сьогодні ще не зорієнтована на вирішення цього актуального завдання. Закордонний бізнес, який міг би реально наповнити джерела фінансування цільовими грошовими потоками, так і не отримав обіцяного і широко розрекламованого владою «єдиного інвестиційного вікна».

Досі не узгоджено із першочерговими потребами підготовки до чемпіонату Європи і роботу законодавчого механізму. Адже перманентно паралізована Верховна Рада ніяк не може оговтатись від кризового стану і приступити до розгляду пакету актуальних для Євро-2012 законопроектів. І це в той час, коли УЄФА ревізує поданий нами 12 травня Генеральний план розвитку інфраструктури з чітким визначенням повного переліку об’єктів, джерел фінансування, строків і відповідальних за виконання завдань сітьового і часового планів.

Така вона − об’єктивна українська реальність за півтора місяці до контрольного візиту до Києва президента УЄФА. Треба віддати належне Мішелю Платіні, оскільки сам він, попри скепсис багатьох вітчизняних політиків, налаштований доволі оптимістично щодо дієздатності приймаючої сторони виконати свої зобов’язання вчасно і на рівні європейських стандартів. Я щиро вдячний своєму колезі за публічну солідарну підтримку, адже прекрасно розумію, що його компетентна думка про Україну є, в тому числі, і своєрідним зеленим сигналом «інвестиційного світлофору» на кордонах провідних європейських країн.

Кажу про це не для того, щоб спекулювати на високому авторитеті керівника Європейської футбольної асоціації. І жодним чином не з метою викликати співчуття і поблажливість з боку світових фінансових організацій. У статусі господарки Євро-2012 Україна не стоїть з простягнутою рукою на велелюдних перехрестях Європи. Навпаки, вона сама пропонує взаємовигідні партнерські стосунки у амбіційному інтернаціональному мега-проекті. Тому, як кажуть у старому світі, вибачте за тимчасові незручності! Про них треба і будемо відверто говорити, але не будемо надмірно комплексувати з цього приводу. А оскільки часу для розмов у нас вже немає, з’являється надія невдовзі побачити і конкретні результати роботи над помилками.

Дякуючи тісним контактам з експертами УЄФА, ми маємо чіткі орієнтири поетапного просування до мети. Цією дорожньою картою як «інвестиційним навігатором» можуть сміливо скористатися і представники ділових кіл, які також визначаються із маршрутами руху своїх капіталів. Я запевняю вас, що більш надійного штурмана, ніж Євро-2012 їм годі й шукати. Тому давайте без вагань, але по-діловому, прагматично формувати спільні екіпажі для досягнення високих спільних результатів на шляху до 2012 року.

Сподіваюсь на взаємовигідне співробітництво і дякую за увагу!




 
rap-zoneДата: Понедельник, 07.07.2008, 13:16 | Сообщение # 3
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 114
Репутация: 6
Статус: Бухает
Польша может провести Евро-2012 без Украины

УЕФА рассматривает вариант, при котором чемпионат Европы по футболу пройдет только в Польше, если Украина не решит свои проблемы. Об этом сообщает Террикон со ссылкой на источник близкий к главе УЕФА Мишелю Платини, Не исключено, что в двух украинских городах — Донецке и Днепропетровске — все же пройдут матчи группового этапа, но матчи плей-офф, включая оба полуфинала и финал примет Польша.

Как сообщает NEWSru.com, в ходе своего недавнего визита в Украину Платини оказался недоволен ситуацией с транспортной инфраструктурой в этой стране. Польша также предложила альтернативный план, добавив к четырем основным городам (Варшава, Вроцлав, Гданьск и Познань) и резервным в Кракове и Хожуве, еще два дополнительных стадиона — в Варшаве и Забже.

«Мы надеемся, что план по организации ЧЕ-2012 останется в силе, но мы должны реалистично предусмотреть риски и иметь резервный план. Наш запасной вариант заключается в том, чтобы построить шесть вместо четырех стадионов», — заявил министр спорта Польши Мирослав Држевецки.




 
DELДата: Среда, 16.07.2008, 10:51 | Сообщение # 4
Сержант
Группа: Модераторы
Сообщений: 35
Репутация: 2
Статус: Бухает
Моя рідна країна проведе евро 2012 на найкращому рівні!!!!!
 
Форум » Флейм » Фуtbик » Euro 2012
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: